JOLANDA VENEMAN
CONSULENTE BIJ VICTORIA SIERADEN

Onze duurzaamheidsstrategie

In 2022 hebben we een gedurfde duurzaamheidsstrategie ontworpen die rust op vijf essentiële pijlers. Elk van deze pijlers weerspiegelt onze wens om actief bij te dragen aan de oplossing van sociale en milieugerelateerde uitdagingen en om van Victoria een verantwoordelijk en betrokken merk en bedrijf te maken, vanaf het productieproces tot aan de verkoop.

Vrouwen Emancipatie

Onze missie om vrouwen te laten schitteren gaat verder dan alleen het aanbieden van juwelen. Wij zetten ons in voor gendergelijkheid door duizenden vrouwen te voorzien van werkgelegenheid, hoogwaardige loopbaan- en opleidingsmogelijkheden te bieden en een ondersteunende gemeenschap te creëren. Sinds onze oprichting hebben we meer dan 50.000 vrouwen aan werk geholpen en meer dan 300 miljoen euro aan commissies uitgekeerd.

duurzaamheid

duurzaamheid

Bij ons bedrijf is er voortdurende reflectie over hoe we onze activiteiten kunnen verbeteren en de impact op het milieu kunnen verminderen. Wij streven naar duurzaam gebruik van grondstoffen en dit komt tot uiting in verschillende aspecten van onze bedrijfsvoering.

In de productie van 95% van onze sieraden gebruiken wij gerecycleerde metalen en onze onverkochte voorraad wordt gerecycled door het smelten van zilver en staal voor hergebruik. Onze verpakkingen zijn gemaakt van recyclebaar papier en karton en de zakjes waarin de sieraden worden geleverd zijn gemaakt van gerecycleerde PET-zakjes en biologisch afbreekbare zakjes op basis van maïs.

Werkomstandigheden

Bij ons staat het welzijn van onze medewerkers voorop. We geloven dat een aangename, veilige en ondersteunende werkomgeving bijdraagt aan het creëren van een gezonde werkcultuur waarin mensen met plezier en toewijding hun werk doen. We streven er dan ook naar om deze omgeving te bieden aan al onze medewerkers, ongeacht hun achtergrond, geslacht, religie, leeftijd of geaardheid.

Daarnaast zetten we ons actief in voor gelijke kansen op de werkvloer. We zijn ervan overtuigd dat een divers team met verschillende perspectieven en achtergronden kan bijdragen aan een betere besluitvorming en innovatieve ideeën. 

We weten dat werken in een omgeving waarin je jezelf kunt zijn en waarin je gewaardeerd wordt om wie je bent, een enorme impact kan hebben op de tevredenheid en motivatie van medewerkers. Daarom moedigen we open communicatie en respectvolle samenwerking aan. We bieden onze medewerkers ook de nodige ondersteuning en middelen om zichzelf te ontwikkelen en te groeien binnen ons bedrijf.

victoria team

Ethisch bestuur

Onze onderneming is gewijd aan het voeren van een ethisch verantwoordelijk bedrijfsbeleid. Dit houdt in dat wij ons inzetten om sterke maatschappelijke waarden en belangen van alle belanghebbenden te integreren in onze dagelijkse beslissingen. Om dit te bereiken, hebben wij gemeenschappelijke waarden vastgesteld die door iedereen binnen ons bedrijf gekend en gerespecteerd dienen te worden. Deze waarden zijn Shine, Zorg, Respect, Samen, Duurzaamheid en Succes.

Bovendien hebben wij een klokkenluidersregeling geïmplementeerd om eventuele schendingen van onze Victoria-waarden en gedragscode effectief aan te pakken. Zo streven wij naar een transparante en verantwoordelijke bedrijfscultuur.

Filantropie

Als een vrouwgericht bedrijf vinden we het cruciaal om ons in te zetten voor doelen die vrouwen ondersteunen. Onze betrokkenheid bij Think Pink, de nationale campagne tegen borstkanker, is daarom erg belangrijk voor ons. Elk jaar, tijdens de Roze Oktober, mobiliseren we ons uitgebreide netwerk om zich massaal in te zetten voor deze zaak. In 2022 hebben we een totaalbedrag van 35.464€ geschonken aan deze vereniging!

Natuurlijk gaat ons werk als vrouwgericht bedrijf verder dan alleen het ondersteunen van goede doelen. We streven er ook naar om een werkomgeving te creëren die inclusief en divers is en waar vrouwen en mannen de mogelijkheid hebben om te groeien en zich te ontwikkelen in hun carrière.

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en laat je inspireren met onze nieuwsbrief vol waardevolle informatie en interessante updates. Abonneer je nu en mis niets!

IK WIL OP DE HOOGTE WORDEN GEHOUDEN

Ik vul hier mijn gegevens in en zie graag de laatste nieuwsberichten van Victoria Sierraden